Wiring problems

Top problems

Engine stall

Chevrolet Cavalier 1996 2.2 123009 miles
Runs fine on highway with no problems. When you get to town and stop at stop light it starts to buck and shake and rough engine. It will usually die but let it set a while it will start back up and if you go back on highway it runs great. Have replaced crank sensor and plugs and wires. Any suggestions??
Frustrated from United States 3 years ago  
FR
Grockette de United States 3 years ago
I will let you know if my husband figures it out. My car is having the same problems and I've had it ten years without an issue.
1
Reply
Frustrated de United States 3 years ago
Found the problem to be the fuel pump. New fuel pump and problem solved.
-1
Reply
Comment

Dash lights quit working after I replaced the heater core

Chevrolet Cavalier 1998 2.2 2dr 5 spd 345000 miles
Up until I replaced the heater core a couple days ago, all of the lights on and in my car worked fine, after I finished putting the dash back together I went for a drive and noticed as it was getting dark that my dash lights are not working. So I went home and grabbed my 12 v light tester and checked all of the fuses with the lights turned on and the ignition on. All of the fuses are good, so I took apart the dash and traced the wires back to the instrument cluster, everything seems good but still no dash lights??? Could somebody please help me with this? Thank you
Towmaster77 from Canada a year ago  
TO
Comment

Start good warm runs bad

Chevrolet Cavalier 1988 Z24 2.8 litre 195000 miles
Starts fine sounds smooth. The minute it warms up it misses sputters stall dies. Have to double foot it to get it home. Let it cool off rand repeats all over again. I have replace all the sensors two new brains new cool packs new plugs and wires ran injector cleaner through it sea foam through it i'm ready to scream. One day it started acting up like this nothing traumatic happened to the car. Super frustrated. I read on a blog that where the computer is grounded under the coil packs sometimes the harness look like they are connected but here not getting enough connection they were all right. Any suggestions ? Help
88z24 from United States 2 years ago  
88
Comment
Problems with a Cavalier? Share them
Submit commentCancel
Submit replyCancel
Do you like StartMyCar? Follow us on Facebook





Did you find the website helpful?

Thank you!